GRØFTING PÅ KYRKJEGARDANE I VINJE OG ØYFJELL.

I desse dagane vert det utført grøfting på kyrkjegardane i Vinje og Øyfjell.

Grøftinga har starta i Vinje. Der har me i samarbeid med Vegvesenet grøfta frå E-134 og opp forbi kyrkjegardsporten. Her har det vore mykje søylevatn i mange år , så det var på tide å få meir fast grunn under føtene. Det skal og etterkvart grøftast vidare langs vegen frå porten og opp mot kyrkja. Ein håpar desse tiltaka er nok til å få bukt med væta.

I Øyfjell skal me grøfte frå opphaldsromet/reiskapshus og ned til kummen ved kyrkjegardsmuren. Denne kummen er idag tett og skal opnas slik at me kan leggje rør gjennom muren og ut i bekken.Me har hatt utfordringar med mykje vatn på delar av den nye kyrkjegarden. Ein vil fyrst sjå korleis dette tiltaket fungerar før ein ser om ein må grøfte meir.